AJDOVA MOKA

Iz ajdove moke so naše najstarejše jedi kot so žganci, zlevanke, štruklji, dödoli. Poparjena ajdova moka da kot mešanica s pšenično moko kruh in potico zelo prijetnega okusa. Nekaj posebnega pa je pecivo, pripravljeno iz ajdove moke.
Lahko jo uporabljamo tudi za dietno prehrano.

NAMENSKA MOKA - OSTRA

Namenska moka - ostra je grobe granulacije in jo dobimo kot posebno frakcijo pri mletju pšenice. Primerna je za izdelavo testenin in kot dodatek h gladki moki za kvašeno testo. Priporočamo jo de za pripravo krhkega testa, kuhanega in krompirjevega testa ter za pripravo kuhanih krem.

MOKA TIP 500

Bela pšenična moka - gladka je fine granulacije, ki jo dobimo z mletjem najkvalitetnejših sort pšenice. Iz nje pripravljamo beli kruh. Primerna je za pripravo finega kvašenega in vlečenega testa za vsakdanja in praznična peciva.

MOKA TIP 850

Pšenicna moka tip 850 je iz perifernega dela pšeničnega zrna, zato vsebuje več vitaminov, mineralov in drugih za cloveško telo pomembnih snovi.
Uporabljamo jo pri pripravi polbelega kruha in peciva ter za mešane pšenicno ržene izdelke.

© Mlinopek d.d., Murska Sobota. Izdelava spletnih strani. Oblikovanje.com
Vse pravice pridržane.