AJDOVA KAŠA

Jedi iz ajdove kaše so lahko prebavljiva hrana svojevrstnega okusa.
Priporočamo jo za pripravo krvavic, mlečnih in drugih juh, dušeno kot prilogo ali kot samostojno jed, pečeno kot sladico in še za marsikaj, kaj vam bo slastno teknilo.

PROSENA KAŠA

Sestavine prosene kaše ugodno učinkujejo med drugim tudi na kožo, lase in nohte. Kot mlečna kaša je bila nekoč zelo spoštovana jed. Priporočamo jo še za pripravo klobas s proseno kašo, dušeno z zelenjavo, kot samostojno jed ali kot prilogo, za pripravo sadnih in drugih narastkov, krapcev s proseno kašo in podobnih jedi, ki nas spominjajo na zdravo kuhinjo naših babic.

PŠENIČNI ZDROB

Pšenicni zdrob je iz osrednjega dela pšenilnega zrna. Zanj sta značilna sladek okus in lahka prebavljivost. Uporabljamo ga za pripravo juh, žličnikov, cmokov, narastkov, pudingov, krem, kot dodatek k skutnemu nadevu in za podobne jedi.

BELE KRUŠNE DROBTINE

Bele krušne drobtine dobimo z drobljenjem suhega belega pšenicnega kruha in žemljic. Ocvrtim jedem dajo lepo barvo in prijetno hrustljavost. Uporabljamo jih lahko še pri pripravi cmokov, štrukljev, sadnih zavitkov, obar ali kot dodatek k orehovemu nadevu.

© Mlinopek d.d., Murska Sobota. Izdelava spletnih strani. Oblikovanje.com
Vse pravice pridržane.