AJDOVA KAŠA Jedi iz ajdove kaše so lahko prebavljiva hrana svojevrstnega
okusa. PROSENA KAŠA Sestavine prosene kaše ugodno učinkujejo med drugim tudi na kožo, lase in nohte. Kot mlečna kaša je bila nekoč zelo spoštovana jed. Priporočamo jo še za pripravo klobas s proseno kašo, dušeno z zelenjavo, kot samostojno jed ali kot prilogo, za pripravo sadnih in drugih narastkov, krapcev s proseno kašo in podobnih jedi, ki nas spominjajo na zdravo kuhinjo naših babic. PŠENIČNI ZDROB Pšenicni zdrob je iz osrednjega dela pšenilnega zrna. Zanj sta značilna sladek okus in lahka prebavljivost. Uporabljamo ga za pripravo juh, žličnikov, cmokov, narastkov, pudingov, krem, kot dodatek k skutnemu nadevu in za podobne jedi. BELE KRUŠNE DROBTINE Bele krušne drobtine dobimo z drobljenjem suhega belega
pšenicnega kruha in žemljic. Ocvrtim jedem dajo lepo barvo in prijetno
hrustljavost. Uporabljamo jih lahko še pri pripravi cmokov, štrukljev,
sadnih zavitkov, obar ali kot dodatek k orehovemu nadevu. |
© Mlinopek d.d., Murska Sobota. Izdelava
spletnih strani. Oblikovanje.com
Vse pravice pridrane.